Драгош Фирцулеску разтрогна договора си с „Добруджа“ /Добрич/, научи „Утро“. Нашата медия първа съобщи за подобна възможност и официалната раздяла на румънеца с добричлии вече е факт. В търсене на нов отбор той най-вероятно ще поднови подготовката си с тима на „Дунав“.
„Казах го и преди - ще се радваме да видим Драгош като част от нашия отбор, но не сме сигурни дали можем да отговорим и на минималните му евентуално финансови условия. Все пак той е футболист с достатъчно опит и класа, за да играе в тимове с професионален статут“, коментира ситуацията за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.
Фирцулеску тренира през лятото с дунавци и бе готов да помогне на отбора, но заради забраната на БФС чужденци на играят за тимове с аматьорски статут, прие офертата на „Добруджа“. 
А една от предсезонните контроли на „Дунав“ - тази със „Спартак“ /Варна/ на 29 януари, пропадна. Оказа се, че варненци си уредили лагер в турския курортен град Анталия. При това развитие на обстоятелствата треньорският щаб на „Дунав“ ще търси друг съперник за тази дата. Първата проверка на русенци ще е на 22 януари в Русе срещу „Добруджа“ /Добрич/.
„Футболистите ни вече са във ваканция. Всеки от тях получи индивидуална програма, по която трябва да поддържа форма. Първата тренировка ще е на 10 януари“, каза Цирков, който ще отпразнува днес 33-ия си рожден ден.
„Утро“ му желае силен пролетен сезон и да е все така на треньорското кормило, когато „Дунав“ се завърне във Втора лига.