„Дунав“ може да си върне през зимата още един футболист, израснал в клубната школа. Става дума за халф, който играе в момента за друг отбор. Евентуалното ново попълнение е на 20 години и е добре познато на феновете име.  
„Няма да назоваваме за кого става въпрос, тъй като футболистът може да избере и друг отбор. А доколкото разбираме, има оферти. Разговаряхме с него и му казахме, че ще очакваме отговор до Нова година“, заявиха за „Утро“ от спортно-техническия щаб на „Дунав“.
Любопитен изглежда и случаят с румънеца Драгош Фирцулеску. Той тренира с дунавци дълго време, но след забраната на БФС чужденци да играят в Трета лига, подписа договор с „Добруджа“. Според източници на „Утро“ контрактът изтича в края на декември.
„Имаме принципно желание да го върнем в отбора, но не сме сигурни доколко ще бъдем готови да посрещнем неговото възнаграждение. Харчим пестеливо, а пък и не се знае дали Драгош няма да заложи отново на тим с професионален статут“, бе обяснението от „Дунав“.
До момента единственото зимно попълнение е доскорошният футболист на „Черноломец“ /Попово/ Светослав Славчев.  
Междувременно Мартин Цирков вече е притежател на треньорски лиценз „А“. Този лиценз му дава право да е старши наставник на тим от Втора и помощник в Първа лига. На заключителните изпити в София той заслужил отлична оценка от доц. Михаил Мадански и Юри Николов. Интересното е, че една от изпитните му задачи била да направи анализ на мача „Дунав“-“Лудогорец 3“.
В групата с нови притежатели на лиценз „А“ е и игралият в ЦСКА, „Базел“, „Партизан“ /Белград/, „Арсенал“ /Тула/ и „Етър“ Иван Иванов-Русия. В момента бившият национален защитник е треньор на 19-годишните футболисти в „Славия“, за чийто тим играе юношата на „Дунав“ Борис Димитров.