Председателят на федерацията по кану-каяк Николай Бухалов награди „Локомотив“ /Русе/ с бронзова купа като клуб, завършил 2021 година на трето място в генералното отборно класиране на първенствата във всички възрастови групи. Присъствието на „железничарите“ в Топ 3 е крачка напред, защото в предишните два сезона те завършиха на пето място. Сега отстъпиха само пред „Тракия“ /Пд/ и „Асеновец“ /Асеновград/.
Междувременно треньорът Евгени Недев пое официално управлението на „Локомотив“ като негов първи ръководител. Той зае мястото на легендарния Тодор Бонев, който бе клубен председател в продължение на 40 години. Последва единодушно решение - Бонев да остане до локомотивци като почетен шеф. Едва ли има друг човек в България, посветил се толкова дълго време на любимия си спорт.
„Утро“ писа вече за изключителните заслуги на Тодор Бонев. Той е първият българин, изработил лодка за официални състезания. Освен че беше неотлъчно до кану-каяка, бе и председател на някогашното обединено дружество „Дунав“, под егидата на което се практикуваха всички олимпийски спортове. През 80-те години положи огромни усилия за възраждане на представителния футболен отбор. Под негово ръководство и по негова инициатива бе построена и зала „Дунав“, която служи вярно и до днес на русенския спорт.