Оставката на русенския депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков, изглежда, няма да бъде приета скоро. Очакваше се тя да бъде гласувана вчера, но това не се случи.
„За следващата седмица остава моята молба да напусна Народното събрание да бъде разгледана в парламентарната ни група, като не гарантирам, че тя ще я уважи веднага. Има вариант да ме оставят за по-нататък, аз съм дал толеранс от няколко месеца, в които мога да остана на длъжността, но не мога да си позволя една-две години. Имайки предвид, че идват празници, приемам дори възможност въпросът да остане и за догодина“, уточни за „Утро“ Велико Минков.
Той отново потвърди, че зад желанието му да прекрати мандата си на народен представител стоят единствено лични причини:
„По лични причини не мога повече от няколко месеца да бъда депутат. Видях, че в някои медии се спекулира, че ще бъда областен координатор или нещо подобно, но няма такива неща. Като граждански активист аз ще се опитвам да помагам на каузи в Русе и след като напусна Народното събрание“, каза Минков. И допълни: „Според мен мога да защитавам интересите на народа и в парламента. Дали съжалявам - това би било много емоционална дума, по-скоро ще се радвам да го направя в някакъв бъдещ момент след години, когато съм готов. Ако съм човек, на когото хората вярват, че мога да ги представлявам, биха ме избрали пак“.