Телефонните измами се завръщат и макар че десетки потърсени от звънящите напосоки фалшиви доктори и полицаи бързо са прекратявали престъпните етюди с прекъсване на връзката, отново има жертва на това престъпление. Тя отново е възрастна жена - любимите мишени на измамниците, които те лесно обработват и ги обират до стотинка. 
Само след като на 8 декември пенсионерка от Средна кула се раздели с 4500 лева с мисълта, че помага на полицията да залови телефонни измамници, във вторник 88-годишна жена подари впечатляващите 24 000 лева, които съхранявала вкъщи. Старицата попаднала в най-стария капан - обадил й се „д-р Григоров“, казал й, че дъщеря й е катастрофирала тежко и може да остане без крак, ако бързо не й се направи скъпа операция. След него в слушалката проплакала и „дъщерята“ с молби да даде всичко, каквото има, за да я спаси от участта да остане инвалид за цял живот.
После всичко се развило по познатия сценарий - „докторът“ хитро измъкнал точния адрес на бабата и й изпратил „сина си“ да вземе поставените в торбичка пари, с които добре ще си подслади празниците. След като се прибрала, разстроената майка звъннала на дъщеря си да я успокои, че е платила операцията и няма да й отрежат крака. И чак тогава й станало ясно какво точно се е случило.
По този повод от МВР за пореден път предупредиха да не се дават пари на непознати и че нито лекари, нито полицаи звънят по домовете на хората, за да искат пари за медицински или полицейски операции. В такъв случай най-добре прекъснете връзката и сигнализирайте на тел.112, съветват от полицията.