Апелативният съд във Велико Търново потвърди наложения постоянен арест на 37-годишен русенец от Окръжния съд за превоз на 3.5 кг марихуана. Мярката на русенските магистрати бе постановена в петък след четиричасово заседание, което е прецедент в работата на съда.
Емилиан Кьосев бе арестуван преди кръговото в Бяла при специализирана акция на полицията под надзора на Окръжна прокуратура по информация, че превозва трева от Югозападна България. По време на обиска в мерцедеса му в страничното отделение за резервната гума в багажника са открити 2.5 кг марихуана. Обискът продължава и в апартамента на Емилиан. След като го вижда да слиза от патрулка с белезници, брат му изхвърля пакет от терасата зад блока. Криминалисти откриват в жилището 4 грама марихуана, разпределени в пликчета, електронни везни и лични бележки за хора, на които трябвало да бъде доставена дрогата. В това време униформени от Второ районно обхождат блока и намират в градинката зад него 1 кг марихуана в найлонов плик и електронни везни, за които е доказано, че са на Емилиан, сочи обвинението.
Първоначално двамата братя са отведени за разпит, но на следващия ден по-малкият е освободен поради липса на доказателства за участие в разпространение на дрога. Емилиан пък е задържан за 72-часа с прокурорско разпореждане, а сега остава зад решетките до образуване на дело за превоз и държане на наркотици.