Председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев ще сезира спортното министерство за действията на директора на Спортното училище Деница Иванова, свързани с плувния басейн, съобщи пресцентърат на ОбС. Визират се „демонтирана водна помпа, висящи електрически кабели от таблото, захранващо помпата, изрязани тръби към помпите и филтъра, демонтиран пречиствателен филтър с изваден пясък, сауна с изваден нагревател, разкачен от ел. мрежата, и с извадени нагреватели“.
Назначена от кмета Пенчо Милков общинска комисия трябвало да приеме обекта още на 2 ноември след гласувано по-рано от съветниците решение. Към днешна дата обаче обектът не бил в състояние за използване.
Освен тези нарушения били констатирани още помещения без ток, затрупани с ненужни и неизползваеми, излезли от употреба вещи, стени, тавани и подове в крайно занемарено състояние. Медицинският кабинет бил с провиснал таван и с теч по пода. Тангенторът в стаята за възстановяване бил разкачен от ел.мрежата, във ваната имало парчета от строителни отпадъци, заради помпата водата в басейна не достигала необходимите градуси на експлоатация. Липсвали още медицинска кушетка, медицински шкаф и аптечка, пейки в съблекалните.
Полученият вчера отговор на общинското ръководство по питане на Пазарджиев ще бъде изпратен до министерството с очакване за „навременни и адекватни действия“.