„Връщам се от световното първенство със златен и бронзов медал. Трудно е, това е световно първенство, участва целият свят, имаше доста голяма конкуренция. Очакванията ми бяха за медал, но не бях сигурен какъв. Исках златния в двубоя, но взех златен само в изтласкването“. Това каза вчера по време на тържественото си посрещане в залата на Тежкоатлетическия спортен клуб-Русе носителят на златния медал в изтласкването и на бронзовия в двубоя в категория до 55 кг. на световното първенство в Узбекистан Ангел Русев. В негова чест залата беше украсена със специален транспарант „Добре дошъл, шампионе!“, този поздрав беше изписан и на специалната торта за празника. 
Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови стана бронзов медалист в двубоя на световното първенство в категория до 55 кг с резултат от 254 кг., а за златото в изтласкването вдигна 144 кг. 
„Не съм разочарован, тъй като взех медал. Искам да взема медал на Олимпиадата през 2024 в Париж. Това е най-голямото ми желание, мечтая за него и виждам, че всяка една мечта се сбъдва. Трябва просто да мечтаеш силно. Благодарение на д-р Кирил Панайотов това всичко става в град Русе“, каза още Ангел Русев.
„Състезанието мина по перфектен начин. Нямаше катаклизми, той беше добре подготвен. Медалите тепърва ще тежат, защото трябва да защитава това, което е извоювал. Аз мисля, че ще се справи, той е сериозно момче, съвестен е“, добави Радослав Атанасов и индиректно посочи, че предстои Ангел да мине в по-горна категория, за да не се налага ударно да сваля килограми.
„Радвам се, че 12 години усилия дават резултати и имаме световно признание. Неслучайно ТСК „Русе“ заема първо място в класирането на спортното министерство с успехите на нашите състезатели на национални и международни състезания. Благодаря на екипа и на всички, които ни помагаха през тези години. Бях сигурен в успеха на Ангел“, каза президентът и спонсор на клуба д-р Кирил Панайотов.
Медалистът, който донесе заслужена радост и гордост на Русе и на България беше поздравен от кмета Пенчо Милков, зам.-областния управител Синан Хебибов и други официални гости на тържеството.
От Узбекистан се завърна и Надежда Мей Нгуен, която трябваше да представи България в категория до 45 кг. За съжаление, стара травма й попречи да излезе на подиума.
Участието на националния отбор в узбекистанската столица Ташкент стана възможно, след като в последния момент самолетните билети на състезателите и настаняването им в хотел бяха платени с лични средства от президента на родната федерация Ариф Маджит и председателя на ТСК „Русе“ доц. д-р Кирил Панайотов.