Осъдените условно от Окръжния съд в Русе за смърт на работник по непредпазливост двама началници са оневинени от Апелативния съд във Велико Търново.
На 23 март 2015 година мотокарист пренасял в хале на фирмата висок товар, заради който нямал видимост и разчитал на напътствията на загиналия Десислав Панайотов, също служител на фирмата. По време на операцията обаче задните колела на тежкия мотокар се завъртели и дясната гума притиснала смъртоносно Десислав.
Според разследващи причината за трагичния инцидент е липсата на видимост от мотокариста и рязката смяна на посоката на задните гуми, което е довело до причиняването на смърт по непредпазливост. На подсъдимата скамейка бяха изправени управителят на цеха Христо П.М., тогава на 65 г., и 53-годишният отговорник по безопасност на труда Александър И.С. След няколко заседания Окръжният съд им даде по 1 година условно с три години изпитателен срок.
Апелативният съд обаче не открил доказателства за вината им и отменил решението на русенските магистрати. Присъдата може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.