“Пирин” влезе в историята на българския и европейския футбол, като единствения отбор вкарал 5 гола на стадиона в Разград. Благоевградчани разбиха шампионите с 5:3.

До момента единствено “Литекс” и “Базел” бяха вкарвали по 4 при гостуване на “Лудогорец”.

Предният рекорд на “Литекс” бе поставен на 20 октомври 2013 г. при победата с 4:2. Интересното е, че тогава капитан на ловчанлии е Николай Бодуров, който 8 години, 1 месец и 23 дни по-късно бе с лентата и на “Пирин”. Капитан на “Лудогорец” пък е Светослав Дяков, който пък направив невероятен мач за благоевградчани в понеделник.

Тогава след голове на Мирослав Манолов, Бодуров и Юрген Джазула от дузпа ловчанлии дръпнаха с 3:0. Този път “Пирин” с три точни удара поведе с 4:0, след като Оливие Вердон си вкара и автогол.

Преди 8 години първо Върджил Мисиджан намали на 1:3, преди Симеон Славчев да се разпише за 1:4, а отново от дузпа Дяков фиксира крайния резултат. В състава на “Литекс” са още Кирил Десподов и Антон Недялков, които в момента са с екипа на “Литекс”.

При 0:4 вчера “Лудогорец” се вдигна на щурм и върна три попадения. И когато се очакваше още едно при добавено време от 4 минути, домакините бяха хванати на контра и Венци Бенгюзов вкара историческия пети гол във вратата на Кахлина.

“Пирин”, който все още е предпоследен в класирането в предния кръг направи и равен с другия претендент за първото място ЦСКА, като Станислав Манолев вкара в добавеното време. Манолев бе наказан за друбоя с “Лудогорец”.