„Дунав“ ще играе пролетните си мачове на Градския стадион, тъй като тревата на основния терен на базата в „Здравец“ трябвало да се подмени по силата на договор с концесионера „РДС Инвест“ ЕАД, научи „Утро“.
Лошото е, че игрището на Градския не е в твърде добро състояние. Не е, а на него не се играят мачове повече от година. Парадокс ли?! 
Проблемът, за който „Утро“ многократно писа, е в „чудесната“ работа“ на фирма „Тарктур“, която направи уж основен ремонт на терена и постави електрическо осветление след спечелена пред Министерството на младежта и спорта обществена поръчка за близо 1 милион лева.
Този злополучен ремонт почна през 2016 година и днес служителите на „Спортни имоти“ водят почти обречена война да съхранят някак тревното покритие. 
Да припомним, че „Тарктур“ ООД завърши реновирането едва през април 2017 година. Оттогава бяха разменени множество взаимни обвинения между фирмата-изпълнител, Община Русе и спортното министерство за качеството на дренажната система и терена. 
Междувременно прокуратурата в Русе даже образува преписка по случая и проверка за извършено престъпление от общ характер при ремонта на обекта, но този сюжет остана без развитие.