Юношата на „Дунав“ Константин Павлов подписа дългосрочен договор с „Ботев“ /Пд/, съобщи официалният сайт на клуба. И понеже контрактът е професионален, наредбите на БФС гласят, че дунавци трябва да получат финансови компенсации за инвестициите, вложени в развитието и обучението на 16-годишния талант. 
Павлов игра за гарнитурите на „Дунав“ в продължение на 3 сезона, преди да поеме към Града на тепетета.
„Това е точно така - „Ботев“ /Пд/ трябва да плати за новия си играч с професионален договор. По молба на ръководството на „Дунав“ изготвих документите по така наречения Образец 14. Върху базата на тази документация БФС ще изчисли размера на компенсациите. Точната сума не мога да посоча“, каза за „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Константин Павлов е син на Явор Павлов, който игра преди години за кратко в „Дунав“, а после много сезони помагаше като футболист на „Приста“ /Средна кула/.
„Константин израсна в Кулата. Оттук към футбола тръгна и Георги Минчев, който е основен реализитар сега на „Локомотив“ /Пд/. Пожелавам на Павлов-младши да се утвърди като име в в сериозен клуб, какъвто е „Ботев“, заяви Димитров.    
Константин Павлов е роден на 14 август 2005 година в Русе. Треньорите в „Ботев“ го използват като крило и нападател на върха на атаката. Той е национал в юношеския държавен отбор с футболисти до 17 години. 
Според специалисти най-силното качество на футболиста е бързината.