„Влизайки в парламента аз приемам с пълна тежест тази отговорна позиция на народен представител от Русе. Аз вярвах, че можем да вкараме 4-ма човека, не съм неподготвен, че ще стана депутат. Приоритетите ми не са се променили - искам да дам възможно най-много на града и региона. Ще се боря за българския интерес, но специално за Русе искам да се акцентира на инфраструктурата, модернизацията на съществуващите отрасли и, разбира се, да видим какво можем да направим за проблема с въздуха. Мисля, че има много неща, които могат да се модернизират в Русе, иска ми се производството тук да се покачи и да можем да бъдем по-конкурентни в чужбина. Русенският бизнес трябва да бъде представен в Европа на панаири и участия“. Това каза в първото си изявление новият русенски депутат от „Продължаваме промяната“ Калин Иванов, когото „Утро“ потърси след влизането му в парламента на мястото на водача на листата и транспортен министър Николай Събев.
Калин Иванов е на 34 години, родом от Русе, до 10 клас учи в Английската гимназия „Гео Милев“, след това се мести със семейството си в София. Висшето си образование завършва в чужбина. Има две бакалавърски степени - „Международни отношения“ и „Политика“ в английския университет „Кийл“, както и магистратура „Бизнес администрация“ в Университет Кардиф Метрополитън. От 2012 година е в София, но казва, че не забравя Русе. 
„По време на кампанията веднага се прибрах, за да мога да съм на място. Преместих се в София, защото там заплатите са по-добри и кариерната реализация е по-лесна, но е моя мечта да мога да се върна в Русе. Мисля, че градът има всички възможности да привлече хубав бизнес, но всичко до сега е резултат на лошо държавно управление“, казва още той.
В момента Калин Иванов е преподавател в център за софтуерно тестване „SKILLO“, подготвя и инженери по качеството - една от професиите на бъдещето - в „All New Tech“ LTD, също в ИТ сектора. Споделя, че познава Асен Василев и Кирил Петков от 6 години, като се запознава при записването си в тяхната курсова програма „Харвард“.