По улиците непосредствено зад Халите и наоколо окапалата от дърветата шума не е почиствана отдавна. Освен че са затрупали тротоарите и ги правят труднопроходими, със сигурност те са задръстили и шахтите по улиците, така че е възможно скоро пак да се чудим защо при силни дъждове водата не се оттича. Тази своя тревога сподели в „Утро“ русенката Ирина Ковачева, която недоумява защо кварталът около Халите и зад училище „Отец Паисий“ не е почистен.
„Исках да сигнализирам Общината - звънях на телефоните, които са посочени на сайта, но нито един телефон не ми отговори“, разказа жената. 
Тя опитала да се свърже и със сметопочистващата фирма - резултатът бил същият, тоест, нулев.
Когато през района минавали бригади на жените, които метат улиците, русенката отново се опитвала да повдигне въпроса и да ги накара поне да пометат кафявата шума, която вече се е натрупала на няколко пласта. „Те ми обясняват, че били пратени на друго място и нямало да се занимават с това, за което им говоря“, каза жената. 
Последната й надежда беше вестник „Утро“ - тя помоли да предадем на страниците на русенския ежедневник нейната молба и апел Общината да вземе мерки и да съдейства кварталът, който се намира в самия център на европейския град да бъде почистен както подобава.
„Оттук минават толкова много хора, които сега са свидетели на тази жалка гледка“, каза жената.