Централният нападател на „Дунав“ Йордан Димитров завърши есенния сезон като голмайстор №1 на отбора, сочи статистиката. Възроденият след тежка контузия футболист прати 14 пъти топката в мрежата на съперниците в мачовете от първенството на Североизточната Трета лига. В актива му са и 3 попадения в двубоите от турнира за купата на Аматьорската лига. 
Простата сметка показва, че той бележи по 1 гол във всеки шампионатен мач - отличен показател за ефективна работа. Освен това повечето от попаденията му бяха не само ключови, но и красиви.
Втори по резултатност с 10 точни изстрела е Преслав Петков. Той има и 1 гол в турнира за купата на Аматьорската лига. На трето място е Джан Хасан - 5 плюс 1 попадения.
Ето как изглежда листата нататък /в скоби са головете в мачовете от турнира на Лигата: Диян Димов - 4, Кристиан Тасков - 3, Станислав Вълчев - 3 /+1/, Мирослав Георгиев - 3 /+1/, Василен Марков - 2 /+1/, Димитър Тодоров - 1, Теодор Костов - 1.
В актива на „Дунав“ е и един автогол.  
Кой изстрел обаче е шедьовърът на сезона?
Според нашето скромно мнение това е голът на Станислав Вълчев в мача за купата на Аматьорската лига срещу „Устрем“ /Дончево/. Миналият през школата на „Лудогорец“ /Разград/ офанзивен халф заложи топката на около 30 метра фронтално срещу вратата и нанесе такъв шут от пряк свободен удар, че кълбото профуча като куршум над стената и се заби неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата. Такъв изстрел трудно може да бъде отразен и от вратар от много висока класа.