Късо съединение в електрически радиатор е причината за опустошителния пожар, който избухна в сряда вечерта в жилищен блок на бул.“Цар Освободител“ и едва не отне живота на 55-годишна жена. Стопанката включила радиатора и отишла да готви в кухнята, затова не усетила нищо, докато огънят не се разгорял силно и тя потърсила спасение на балкона. 
Първи на помощ са се притекли 15-годишният Мартин Цветанов и приятелят му, които случайно са минавали оттам. 
„Видяхме мигновен пушек, веднага се забързахме да помогнем. Аз в момента, в който се качих, горе беше страшна димилка, самите кабели вече бяха паднали. Съблякох си якето и си завързах самия суичър като маска на главата, взех пожарогасителя и се опитах да вляза възможно най-напред, за да угася. Коридорът обаче беше дълъг, имаше голям пушек и излязох почти умрял, както се вика“, разказа Мартин.
Заедно с момчетата в жилището е опитал да влезе и съседът Иво Григоров.
„Не успяхме, целият апартамент беше задимен твърде много. Ситуацията е тежка, димът е навсякъде, надяваме се, че повечето жители не са били в своите апартаменти. Усетих миризма, видях дим през прозореца. Излязох, от апартамента вече димът излизаше, млади момчета бяха влезли във входа, за да отворят те. Опитахме да влезем в апартамента с един пожарогасител, не знам откъде, просто не можеше. Излязохме всички, дойдоха полицията и пожарната“, обясни Иво.
Пристигналите междувременно пожарникари евакуираха жената с помощта на телескопична стълба. Тя бе откарана за преглед в болница, откъдето по-късно я освободиха.
При пожара са нанесени големи щети. Унищожено е цялото имущество в една от стаите на апартамента. Щети има и на долния етаж, където се помещават аптека и хранителен магазин.