Треньорката в клуба по вдигане на тежести „Русе“ Кръстина Атанасова не скри радостта си от спечеления в двубоя бронзов медал от Ангел Русев на световното първенство за мъже и жени в Ташкент. Русев се пребори за златото в движението изтласкване, след като по-рано не постигна особено добри резултати в изхвърянето. 
„Ангел бе ученик в „Ангел Кънчев“, когато сам се записа за тренировки в нашия клуб. Беше в 6 клас, когато дойде в Спортното училище. Растеше пред очите ни след всяка тренировка с много воля, трудолюбие и упоритост. Главното при него е, че природата и Господ му бяха дали отлична физика и сили. С тези вродени качества нямаше как да не върви напред. Ако трябва да бъдем честни, той няма почти перфектната вече техника на Стилян Гроздев, но компенсира с наистина огромната си сила“, каза за „Утро“ първата треньорка на Русев.
На въпроса как може да си обясним по-слабото му представяне в изхвърлянето, тя отговори, че това движение винаги е било ахилесовата пета на Ангел.
„Изхвърлането, както ви казах вече, изисква повече техника. Ще работим още в тази посока. Когато става въпрос за физическа мощ, той няма равен. Преди да тръгне за Ташкент, бяхме уверени, че ще се качи на почетната стълбичка. Въпросът беше какво отличие ще спечели“, обясни Атанасова. 
Завършил вече Спортното училище, 20-годишният Ангел се е посветил изцяло на ТСК „Русе“. Голямата му цел е представяне за медал на следващите олимпийски игри. 
На подиума в Ташкент трябваше да се качи и Надежда Мей Нгуен.
„За съжаление ми съобщиха, че Надежда няма да участва заради болки в гърба. И от нея очаквахме медал, все пак тя е европейска шампионка за жени“, каза Атанасова.
Другата звезда на ТСК „Русе“ - Стилян Гроздев, който също ще изпрати годината с европейска титла при мъжете, се възстановявал след тежка контузия. Остават му да разгърне последни 5 процента от рамото си.