„Захариев Файт Тийм“ е големият победител в осмото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на „Нова Броудкастинг Груп“ - „Промяната 2021“, която се осъществява в партньорство с фондация „Reach for Change България“. Екипът на русенския спортен клуб спечели сърцата на детското и възрастното жури в конкурса за социални предприемачи с благородната си кауза.
Бившият ММА боец Светослав Захариев-Сисо, който остана на инвалидна количка след катастрофа, но показа, че притежава изключително силен и борбен дух, създаде „Захариев Файт Тийм“, за да помага на децата с увреждания в България да се чувстват като всички други деца - приети и приобщени. За да намали неравенството, той провежда фитнес занимания в специално оборудвана фитнес зала в салона на бившето училище по зърносъхранение. Това помага за тяхната рехабилитация и социализация. Адаптираните спортни дейности развиват фината моторика, правят силно цялото тяло и стимулират децата да се социализират с всички свои връстници. Фитнес упражненията насърчават желанието и способността на децата с увреждания да се справят с ежедневните задачи, да преодоляват смущенията си и чувството за изолация, и да намерят нови приятели.
„Смятам, че тялото е като дрехата на човек, ако тя е скъсана или оцапана, това не трябва да определя цената ни или да слага етикет“, сподели Сисо.
„Захариев Файт Тийм“ бе избран сред 111 кандидатури от цялата страна след седем етапа на селекция. Той ще бъде безвъзмездно финансиран с 30 000 лева. Освен това, за да развие каузата си, ще получи менторска подкрепа и рекламна кампания на стойност 30 000 лева в телевизионните канали на „Нова Броудкастинг Груп“.