Нов формат и съдържание предлага на своите клиенти офисът на НАП в Русе в традиционната си анкета за нивото на обслужване. Тя е разработена от експерти в Териториалната дирекция на НАП във Варна, в чиято структура е и русенската приходна администрация. Със същото проучване ще се анализира мнението на потребителите на услугите на Агенцията в нейните 7 офиса в Североизточна България. 
Стремежът на анкетата е чрез 2 конкретни въпроси, към които има 12 възможности за лесни и ясни отговори, да се определи цялостното ниво на обслужване на клиентите на приходната администрация в Русе. Обхванати са както проявяваното от служителите равнище на професионализъм и готовност за съдействие към гражданите и фирмите, така и условията на работния процес и препоръките за подобрения. В 3-та точка клиентите ще могат да направят лични препоръки за подобряване на качеството на административното обслужване.
Анкетата ще се проведе от 8 до 15 декември с анкетни карти за доброволно попълване. Това е вече 25-то подобно проучване, което се извършва 2 пъти в годината в русенския офис и е свързано с европейския модел за оценяване на качеството EFQM, който се прилага в НАП. 
„Надяваме се нашите клиенти активно да се включат в проучването, защото всички техни препоръки са много важни за нас и ние им отделяме сериозно внимание. Приходните служители и гражданите сме двете страни в общия процес по спазване на данъчното и осигурителното законодателство и целта ни с тази анкета е да станем по-обективни, принципни и коректни, за да улесним общата си работа“, поясни директорът на офиса на НАП в Русе Йордан Йорданов.