Подписка на работещи в драматичния театър настоява сегашният директор Орлин Дяков да остане на поста. Както „Утро“ писа, вторият мандат, спечелен от Дяков на конкурс, изтече неотдавна и Министерството на културата обяви нов конкурс за позицията. Преди дни от МК съобщиха кои са допуснатите кандидати: Орлин Дяков, актрисата Дина Шошева и режисьорът Боян Иванов. 
От 58 човека, които работят в театъра, 54 са се подписали, останалите отсъстваха от града, каза актьорът Косьо Станев. И обясни подписката по следния начин: „Ние като интелигентни хора искаме да чуем позицията на кандидатите за директорското място, защото не сме неодушевени предмети, а хора, с които ще работи бъдещият директор. Орлин Дяков сподели с нас своята програма, а другите двама не са. Да, от нас нищо не зависи, но все пак всички колеги казват: „Хубаво беше и другите да дойдат да ги видим“. 
Подписката, която фактически е прецедент, е внесена при кмета Пенчо Милков и от театъра разчитат, че тяхното мнение ще бъде взето предвид и от представителя на общината, който ще има един глас по време на конкурса в София, каза още Косьо Станев. 
Ние срещу никого няма да вървим, още повече Община Русе има само един глас в комисията, където са включени специалисти, представители на техните творчески съюзи, общо петнайсетина члена, коментира зам.-кметът по културата Енчо Енчев. Той добави, че недоумява защо е било необходимо да се прави подобна подписка, която няма юридическа стойност, а създава впечатлението, че се прави опит предварително да се наклонят везните в полза на един от кандидатите.