Волейболистите на „Дунав“ записаха четвърта победа в елитното ни първенство. На паркета в Дупница момчетата на старши треньора Пламен Христов записаха важен успех с 3:1 срещу домакините от „Марек Юнион Ивкони“ /25:16, 25:21, 21:25, 25:19/. Стефан Иванов реализира 25 точки, Петър Христосков записа 20, Ангел Павлов добави 13. Павлов бе определен и за най-полезен състезател. След мача „Утро“ разговаря с капитана на русенския тим.

- Г-н Павлов, колко труден бе двубоят в Дупница?
- „Марек Юнион Ивкони“ се наложи и утвърди през последните години като един от най-солидните отбори. През този сезон тимът на съперника ни бе подмладен, но в никакъв случай не бе за подценяване. По принцип в Дупница се играе много трудно. „Марек“ не се даде никак лесно по-рано срещу „Пирин“ /Разлог/ /2:3/, взе и гейм срещу „Левски“. Преди този мач дупничани бяха с точка по-напред от „Дунав“, а не е тайна за никого, че целта пред нашия отбор е оцеляване в елита. Спечелихме с лекота първия гейм, взехме и втория, загубихме третия в момент, когато домакините рискуваха повече. Преди четвъртата част си казахме, че не бива да стигаме до тайбрек, защото, знаете, какво става обикновено във волейбола - ако поведеш с 2:0 и допуснеш изравняване до 2:2, можеш и да загубиш мача. Ние обаче се събрахме и заслужихме победата.
- Доколко младият ви и на практика нов отбор се пообигра и адаптира в конкуренцията на Супер Волей?
- Имаме напредък. Освен това колективът е на ниво и резултатите го показват. Наскоро бяхме на крачка от голяма сензация срещу „Нефтохимик“ в Бургас. Загубихме с 2:3 срещу изключително силен отбор, но показахме характер. Лекият парадокс е, че три от четирите ни победи бяха постигнати като гости, а само една - у дома. 
- Какво става с украинеца Сергей Руденко и правата му да играе за „Дунав“?
- Доколкото знам, тази събота има шанс да запише дебют при гостуването ни на „Дея Спорт“ /Бургас/. 
- „Дея“ върви изненадващо добре през този сезон. За този тим играе и бившият дунавец Леон Тончев. Какво очаквате от този мач?
- Точно така. Аз не виждам кой знае каква изненада в резултатите на „Дея“, тъй като отборът на съперника ни бе селектиран отлично, а и разполага с трима чужденци. Това не означава, че ще тръгнем за Бургас с наведени глави. Напротив.
- Как ще коментирате факта, че за пореден път бяхте определен за най-полезен състезател?
- Без отбора никой не може да бъде достатъчно добър. Наградата след мача в Дупница е за всички мои съекипници. Във всеки мач се опитвам да дам всичко, на каквото съм способен.    
Класиране
1. „Пирин“        26
2. „Хебър“        24
3. „Нефтохимик“    22
4. „Монтана“        21
5. „Дея спорт“        20
6. „Левски“        20
7. ЦСКА        18
8. „ДУНАВ        13
9. „Добруджа“        12
10. „Марек“        11
11. „Славия“          5
12. „Ботев“          5
13. „Сливнишки герой“      4
14. „Берое“          3
15. „Локо“ /Пд/          3
16. „Раковски“          0