Трима са кандидатите за директорския пост в русенския драматичен театър „Сава Огнянов“, стана ясно, след като на сайта на Министерството на културата в края на миналата седмица бе публикуван списъкът с допуснатите до обявения конкурс имена.
Единият е досегашният директор Орлин Дяков, който през януари 2012 година наследи на този пост уволнения внезапно от тогавашния министър Вежди Рашидов Рашко Младенов и оттогава управлява ДТ „Сава Огнянов“. 
Отново за позицията се кандидатира Дина Шошева - до неотдавна актриса в русенската трупа, която много от зрителите помнят с нейните впечатляващи роли. Дина Шошева се яви на конкурса за директорското място и през 2017 година. 
Третият кандидат е режисьорът Боян Иванов. Той е завършил театрална режисура във Франкфурт на Майн и успоредно с това и театрознание в Театралната академия „Кръстьо Сарафов“ в София. Боян Иванов е работил с русенската трупа, сред неговите постановки са „Следобедни игри“ от 2014 г. и „Жулиета“ (2017), която получи две номинации за „Икар“.
Датата на самия конкурс тепърва предстои да бъде обявена. Кандидатите ще защитават своите творчески концепции и ще отговарят на въпроси на комисията в Министерството на културата.