"Манчестър Юнайтед" победи "Арсенал" с 3:2 в дербито на 14-ия кръг на английската футболна Висша лига. Вечерта на "Олд Трафорд" със сигурност беше паметна на Кристиано Роналдо. Звездата на "червените дяволи" реализира своите голове 800 и 801 в кариерата си. 

До 44-ата минута домакините изоставаха в резултата, а именно двата гола на португалеца бяха от огромна важност за спечелването на трите точки от сблъсъка с лондончани.

"Арсенал" поведе още в 13-ата минута с попадение на Емил Смит Роу, който от 20-ина метра прати топката във вратата. Ситуацията беше разглеждана със системата VAR заради евентуално нарушение срещу вратаря и в крайна сметка голът беше признат.

Минута преди да изтече редовното време на първото полувреме Бруно Фернандеш изравни резултата, след като стреля точно във вратата на "Арсенал". 

7 минути след началото на второто полувреме Роналдо също се разписа. За радост на феновете на "червените дяволи" той се измъкна хитро от защитниците на гостите и отбеляза попадение 800 в кариерата си (голове за клубни и национален отбор). 

Само две минути трябваха на "артилеристите", за да изравнят. Мартин Йодегор попадна в прегръдките на съотборниците си. В 68-ата минута обаче той се превърна бързо в грешник, тъй като направи нарушение срещу Фред в наказателното поле и след консултация с VAR съдията посочи бялата точка. Роналдо се нагърби със задачата да изпълни дузпата и не сбърка за своя гол 801.

Феновете на португалеца със сигурност се придържат към версията, че звездата на "Манчестър Юнайтед" е футболистът с най-много голове още от януари 2021 г. насам, когато вкара своето попадение номер 760. Критиците му, които се придържат към статистиката на ФИФА, обаче имат още малко време преди да признаят постижението на Роналдо. В сайта на световната футболна централа продължава да стои информацията, че Йозеф Бицан има 805 попадения в своята кариера. Статистиките от периода 1931-1955 г. обаче не са от най-точните. 

Ясно е, че португалецът продължава да бъде основната движеща сила на "Манчестър Юнайтед" този сезон. Той вече има 12 гола в 17 мача във всички турнири за клуба.

Победата на "червените дяволи" изгледа от трибуните новият мениджър на тима Ралф Рангник. Той е получил работна виза и се очаква да встъпи в длъжност от 3 декември. След срещата с "Арсенал" настоящият наставник Майкъл Карик обяви, че ще напусне клуба. 

След победата "Юнайтед" е на 7-мо място в класирането в Англия. "Арсенал" е на 5-та позиция.