Баларуската каякарка Александра Гришина ще се завърне в България и отново ще се състезава за „Локомотив“ /Русе/, научи „Утро“ от клубния треньор Евгени Недев. Гришина изчезна от полезрението на спортната общественост през последната година, след като се прибра в родината си. Оскъдните сведения бяха, че поддържа някаква форма със самостоятелна подготовка и че дори е започнала да работи.
„Разговарях с Александра. Към месец май трябва да бъде у нас. Като клуб преди години направихме всичко възможно да се състезава за нашия национален отбор. По различни причини не можа да разгърне напълно потенциала си. Появиха се спънки от всякакъв характер. Смятахме и продължаваме да смятаме, че е много класна каякарка“, обясни Недев за „Утро“.
Перспективата пред беларускинята през следващия сезон е да се подготви максимално добре, за да вземе участие на световното и европейското първенство. 
Иначе представянето й в лодката на „Локомотив“ ще се запомни покрай държавното първенство през 2019 година, когато Александра спечели 6 титли - на единичен каяк /500, 1000, 5000 метра/ и на двойка с Даниела Недева /200, 500 и 1000/. През 2017 година тандемът й с Недева завърши четвърти на европейското първенство. Два сезона по-късно тяхната двойка зае шесто място на световното в Унгария /1000 метра/.
Неин откривател в Беларус е треньорът Владимир Александрович, а в Русе се подготвя под ръководството на Евгени Недев.  
В началото на кариерата си родената в Минск красавица става европейска шампионка за девойки на единичен каяк /1000 метра/, бронзова медалистка от първенството на Стария континент /500/ и четвърта на 200 метра.