Благотворителен концерт „Семейство, уют и топлина“ организират младежите от Интеракт клуб Русе днес от 19 ч в Доходното здание. Вместо такса на входа ще се събират дарения от дрехи, книги и играчки, с които организацията ще зарадва преди Коледа деца и семейства в неравностойно положение.
Концертът се организира за 4-ти път от клуба по повод предстоящите коледни празници, а каузата е подкрепена от изпълнители от Националното училище по изкуствата, мажоретния състав „Екстрийм“, танцовите състави „Импулс“ и „The center“, Арт школа „Артикул“ и сдружение „4етри“.
„Концертът е много нетипичен, но ми се иска това да е изненада - ще бъде една голяма сценка, ние ще сме семейството и ще покажем какво означава това. Миналата година заради пандемията пропуснахме, но сега събитието ще се състои, като спазваме противоепидемичните мерки“, казва президентът на Интеракт клуб 17-годишната Невена Донева. Тя уточни, че единственото изискване за даренията на дрехи е те да са запазени, за да могат да се използват. Седмица преди Коледа те ще бъдат раздадени заедно с играчките и книгите на семейства по списъци, предоставени от БЧК и Каритас, които си партнират с младежите в благотворителното събитие. 
„Това възпитава съпричастност, а организационната част развива умения. Много е впечатляващо за нас самите, какви неща можем да постигнем и е важно според мен от малки да забележим тези неща, за да продължим да ги правим през целия си живот“, казва още Невена.