Представителният отбор на „Дунав“ почти си осигури завръщане в професионалния футбол, но ръководството на клуба реши да сформира втори мъжки тим, който да играе в следващото първенство на Трета лига. 
„Селекцията ще е от юноши старша възраст, които участват сега в шампионата на зона „Варна“. Идеята е проста и логична - вместо момчетата да бият с по 10 гола връстниците си, както го направиха в последния мач срещу „Олимпик“ /Варна/, ще е по-добре да се каляват отрано в първенство за мъже. В Трета лига има добри отбори, срещу които ще им се наложи да покажат характер и да възмъжеят бързо. Освен това преходът от юношески към мъжки футбол е проблем за всички български клубове. Не едно или две талантливи момчета спряха развитието си, защото не получиха достатъчно шансове за обиграване и интегриране при мъжете. Като финансиране на отбор в Трета лига няма да се охарчим кой знае колко повече, защото разходите по издръжка на юношите в първенството на зона „Варна“ са приблизително едни и същи“, обясни за „Утро“ отговорникът за стратегическото развитие на клуба и говорител на ФК „Дунав“ Деян Йорданов. 
Треньорите на първия отбор Мартин Цирков и Ивайло Кирилов ще следят отблизо изявите на момчетата, чийто тим като участник в Трета лига няма да гони класиране на всяка цена. При това, дори да стане първи, отборът не ще има право да влезе във второто ниво на българския футбол. Целта е само една - момчетата да се обиграват, да трупат опит, кураж и самочувствие.
Йорданов съобщи още, че през тази седмица ще се върви към преподписване на спонсорски договори с букмейкъри и фирми, които помагат сега на клуба.
„Не ни е заляла река от щедро финансиране, но ние сме много благодарни на нашите спомоществователи за всяка дадена стотинка. Вече водим поотделно разговори и с представители на водещи русенски фирми. Очакваме и вярваме, че ще получим и помощ от Общината. Ако градът ни иска да има професионален футболен отбор и за него да се говори, трябва да обединим усилията си“, заяви Деян Йорданов и посочи, че отдавна се работи по бюджета за следващата година.