Клиенти на „Нетуоркс“ бързат да преподписват договори, за да изпреварят влизането във фирмата на новия собственик „Виваком“ и евентуално покачване на цените, научи „Утро“. В последните седмици напливът се усилва, тъй като се очаква сделката за продажба на русенския кабелен оператор на националния телеком да приключи до края на годината.
Цените на „Нетуоркс“ не са променяни от години и едно подписване на нов двегодишен договор ще може да ги гарантира поне за следващите 24 месеца. Както „Утро“ писа, договорът за продажба предвижда „Нетуоркс“ да си остане самостоятелно юридическо лице, така че всички договори на оператора остават валидни. 
В момента най-евтиният пакет на русенския доставчик за интернет със скорост до 70 Mbps и 200 телевизионни канала струва 35 лева, но със всички отстъпки за лоялни клиенти и заплащане с Netpoints цената може да слезе до 23,33 лева на месец. Най-евтиният пакет на „Виваком“ ЕОN Light включва 110 телевизионни канала и интернет до 100/70 Mbps. След промоционалните три месеца, в които цената е 1 лев, той струва 27.90 лв. на месец.