Футболистите на „Дунав“ ще тренират до 11 декември, след което ще бъдат пуснати във ваканция. Първото им занимание през 2022 година ще е на 10 януари. 
„На този етап не мислим за зимна селекция, тъй като финансовото ни състояние е неясно. Ще продължим да залагаме на момчетата, играли през есента. Задачата ни е да подсигурим съперници за още 2-3 контроли“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков. 
Отборът сложи точка на сезона с победа със 7:0 над „Устрем“ /Дончево/ в мач от турнира за купата на Аматьорската лига. 
„Като за финал видяхме хубав футбол и още по-хубави голове. Имаше настроение в играта ни и се надявам, че феновете останаха доволни“, каза Цирков.
Той коментира и поредната травма на фланговия нападател Кристиян Тасков, който току-що се бе възстановил, но пак се наложи да напусне терена без време. 
„Проблемът при него е, че не направи предсезонна подготовка. Вече бяхме в четвъртия кръг от първенството, а той все още нямаше отбор. После дойде в „Дунав“ и, както се казва, без да загрява, направо се включи в мачовете. Оттам дойдоха и проблемите му. Като направи една пълноценна зимна подготовка, през пролетта, надявам се, няма да страда от травми“, обясни треньорът.
Цирков допълни, че централният нападател Александър Кирилов вече тренира с основната група и че през втория полусезон ще получи достатъчно шансове да възвърне чудесната си преди началото на първенството форма.