Обезлесени места да могат да се засаждат с нови растения чрез ловни патрони - с тази нестандартна идея Димитър Попов, Ерин Сабриева и Момчил Христов от Математическата гимназия спечелиха първо място в първия регионален конкурс „Младежи с екомисия“, организиран от фондация „Русе-град на свободния дух“ и локомотивния завод „Експрес Сервиз“. За проекта си BIOHUNTING тримата младежи ще побучат по 150 лева на човек и 4500 лева за реализация на идеята им през следващата година. 
Две втори места бяха присъдени на Ивайло Токусчиев, Десислава Георгиева, Елизабет Чолакова, Йоанна Костадинова и Анелия Николова от ПГИУ „Елиас Канети“ за проекта „Градината на мечтите“ и на Ивайла Баева, Мария Йолова, Мирая Гешева, Надежда Туркова и Стела Станчева от Английската гимназия за идята им за производството на брашно от обелки от ябълки. Призьорите получиха по 100 лева на човек и грамоти.
18-годишният Александър Петранов получи грамота и дръвче за засаждане за проекта му „Принципно ново дезодориращо средство“. С грамота бяха поощрени и най-малките участници в конкурса - седмокласниците Камелия Стоянова и Венцислав Георгиев от ОУ „Олимпи Панов“ за проекта им „Зелена игра“. Александър Кунев и Генчо Панайотов от ПГ по туризъм ще получат помощ от фирми за реализирането на идеята им за събиране и рециклиране на използвано олио.
Наградите бяха връчени на официална церемония пред Доходното здание от зам.-кметовете Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Гост на тържеството беше управителят на „Експрес Сервиз“ Цветелин Колев.