Изпълнителният директор на ФК „Левски“ /Сф/ Иво Ивков обяви вчера на пресконференция, че бившият старши треньор Петър Хубчев ще получи през следващите 6 месеца неустойка заради прекратения си по вина на клуба договор. Става дума за едни... 800 000 лева! Хубчев бил неотстъпчив, настоявал докрай да получи тази сума, единствено само се съгласил да получи парите на разсрочено плащане. Отделно „Левски“ трябвало да брои на изгонения нападател Насиру Мохамед някакви си 395 000 евро, т.е. колкото на някогашния наставник! 
Хубчев пое отбора през 2019 година и не можа да избута един пълен сезон. Не харесаха дефанзивната му тактика, тимът играел без блясък и т.н. 
И понеже някои вероятно смятаха, че като бивш играч на „сините“ ще се сниши и ще си затрае, му биха дузпата. Явно дори фактът, че Хубчев изрично е настоял да подпише договора с немския си паспорт, не им е запалил задължителната в такива случаи червена лампичка. А и нали сценарият е един и същ на първата пресконференция след обявяване на назначение в  „Левски“ или ЦСКА.
„От дете съм със синя/червена кръв. Дядо, чичо, стринка ме водеха по мачове и в сърцето ми се настани вечна любов към клуба“.
Такива клишета забъркват обикновено треньори и футболисти при представянето си. Да се разплаче човек!
И Хубчев, макар и по-сдържано - такъв си е човекът, нареди подобни фрази. Само че когато беше прокуден, удари по масата: „Имаме договор! Плащайте!“.
И се беше подсигурил по ноти, защото управата на „Левски“ не можа да гъкне. Не помогнаха и воплите - „Чакай, Петьо, къде е твоето синьо сърце!? Къде отиде клубната вярност? Ти си наше момче, как така ще бръкнеш толкова дълбоко в касата ни!“...
Да, ама Петьо се заинати и не спести в претенциите си нито една стотинка.
Както Стойчо Младенов, който също се врича във вечна обич на ЦСКА, но си поиска твърдо парите при предпоследния си престой на „армията“. Дори обеща, че щом ги вземе, ще дари част от тях на школата или за някое друго „червено“ благодеяние. Няма сведения дали го направи.
Петьо и Стойчо не са виновни. Щом има договори, трябва да се изпълняват. Друг е въпросът кой и защо подписва от даващата страна.
Ето, и Оле Гунар Солскяер бе уволнен от „Манчестър Юнайтед“, но за утеха ще прибере 8 милиона евро! Така пише в контракта му.
Жозе Моуриньо пък направи луди пари от неустойки. Той „обра“ последователно „Челси“ /на два пъти/, „Интер“, „Реал“ /Мадрид/, „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“. Сега работи в „Рома“ и няма никакво съмнение, че отново е подсигурен като бронирана лимузина от стабилни адвокати. Иначе отборът върви скромничко - на пето място! И това скоро може да не се хареса на шефовете.
Босовете нямат търпение. Искат резултати - веднага, на часа. Иначе - шут! Така е навсякъде и нашите не правят изключение, само дето много по-бързо се нервират и натирват доскорошните си любимци.
Е, сега сините шефове ще трябва да платят на Петьо като попове. И може да преговорят поуката от приказката за лудия и зелника. А след няколко дни пак ще призоват феновете да спасяват любимия клуб с дарения, без да поемат и грам отговорност за подписите си.