Кубрат Пулев-Кобрата може да прибере 500 000 долара за битката си с ММА звездата Франк Мур в САЩ на 27 ноември, разкрива Ютюб канала „Спортна джунгла“. Двамата ще се срещнат в Арлингтън /Тексас/ в двубой, който ще е смесица между бокс и свободен бой.  
„Преливам от сила. Тренирам с подходящи хора. Уважавам Мур, той е голям шампион, но съм готов за победа“, заяви Пулев преди няколко дни. 
„С Божията помощ се чувствам отлично. Тренировъчният процес върви по план и на 6 септември ще бъда в суперформа. Ще съм една боксова машина“, изтъкна Кобрата през 2014 година в навечерието на мача с Владимир Кличко
„Чувствам се перфектно. Отивам да мачкам!“, вдигна децибелите на 4 декември 2020 година, седмица преди мача си срещу Антъни Джошуа.
После знаем какво стана.
„Продължаваме напред! Българинът не се предава никога!“, провикна се Кубрат на ринга след загубения с нокаут двубой срещу Кличко.
Последва още един бой от Джошуа, приключил без време отново с нашия човек на пода. 
Пулев обаче имал основателна причина за поражението срещу англичанина - не бил възстановен след Ковид, нямал достатъчно сила, а като истински мъж не искал да вдига врява за недобрата си физическа форма. 
Иначе бе тръгнал „да мачка“.
Сега чуваме същите приказки преди битка в нова дисциплина, която може да се окаже крачки в необрано лозе. От едната страна са задължителната словесна шумотевица преди такива боеве и едни... 500 000 долара.  
От другата са достойнството и честта. 
Като българи само можем да пожелаем успех на нашия сънародник.
Ако обаче и сега се провали, това вероятно ще е краят на кариерата му. И няма да има особен смисъл от последната обеца - че прекомерните заявки могат да изядат и последните остатъци от неговия спортен авторитет.