Ръководството на ЦСКА поиска вечерна тренировка при гостуването си в Русе тази неделя. Както първи писа „Утро“, „армейците“ ще нощуват в нашия град преди дербито в понеделник срещу „Лудогорец“ в Разград. 
Първоначалната заявка на старши треньора Стойчо Младенов и щаба му бе заниманието на стадион „Дунав“ да е в 15 часа. После искането било променено за 17.15, тъй като мачът на „червените“ на другия ден на „Хювефарма Арена“ ще започне по същото време. Така ще се наложи ЦСКА да тренира под лампите на базата в „Здравец“. Осветлението над терена там е много далеч от стандартите на първокласните стадиони, но все пак не е и пълна тъма.
Разликата във временното класиране между водача „Лудогорец“ и ЦСКА е 4 точки.  
„Червените“ ше играят днес зад Северния полярен кръг мача си от турнира Лига на конференциите срещу норвежкия „Бодьо Глимт“. Първият двубоя в София завърши при 0:0. Тогава „армейците“ спечелиха и единствената си до този момент точка. 
Норвежците са водачи в групата с 8 точки, „Рома“ е на второ място със 7, а украинците от „Заря“ /Луганск/ имат 6 след двете си победи срещу ЦСКА.
„Лудогорец“ пък ще изиграе днес от 19.45 часа в Белград мача си от турнира Лига Европа срещу „Цървена звезда“.
Водач в тази група с 9 точки е португалският „Брага“, „Цървена звезда“ е на второ място със 7, датчаните от „Мидтиланд“ са трети с 5, а разградчани, също като ЦСКА, имат само една точка.