Театърът ще има представления през януари. Това каза за „Утро“ директорът на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Надяваме се дотогава нещата вече да са се уталожили и публиката да може спокойно и свободно да влиза в салона, да нямаме грижа за сертификати, тестове и други такива съпътстващи обстоятелства, добави директорът. Според него сега самата публика е притеснена и избягва да ходи на представления.
Но ние в това време работим, за да можем да сме готови от началото на следващата година с нови представления, уточни Дяков. Почти е готова премиерата на „Боряна“ по Йордан Йовков, зрителите ще я видят през февруари. А още през януари трябва да е завършена работата по друга постановка, по която тепърва започват да работят в театъра. 
Днес е началото на репетициите на „Годеж“ - това е най-новата пиеса на Орлин Дяков, написана тази пролет. За участие е поканил столичните актьори Филип Аврамов и Мая Бежанска. Пиесата е със съвременен сюжет, в който се преплитат хумор и сериозни теми, издаде пестеливо авторът, който е и режисьор на бъдещия спектакъл.