Почивай в мир, скъпа Елена, винаги ще бъдеш в сърцата ни - това е духът на посланията на близки и приятели на 31-годишната Елена Генчева от Русе, която бе открита мъртва в апартамента си в Хага на 18 ноември. 
Властите в Нидерландия съобщиха, че Елена Генчева е убита и издадоха европейска заповед за ареста на нейния приятел Христо Кацаров, който е бил в Хага ден преди да бъде открит трупът на Елена.
Първоначално той е бил потърсен на адреса си в Бургас, но бързо станало ясно, че 33-годишният кандидат-депутат от ГЕРБ и бивш парламентарен секретар и шеф на кабинета на бившата министърка на туризма Николина Ангелкова не се е прибирал в родния си град от края на предизборната кампания. На 19 ноември той е открит мъртъв в жилище в София. Според информация на полицията той се е застрелял със законно притежаван пистолет.
До фаталната развръзка се е стигнало, след като завършилата „Право“ в Нидерландия и започнала работа в администрацията на Европол Елена отказала на Христо да се омъжи за него, а дни преди това се е съгласила. Връзката между двамата била кратка, само от месец.
Христо е имал няколко предишни връзки, завършили поради агресия и побой над приятелките му.
Елена е имала 12 годишна любов с българин от София, с когото се е събирала и разделяла периодично.
От близки приятели на Елена в Хага стана ясно, че тя се е страхувала да не бъде убита от Христо, тъй като явно е разбрала, че младият мъж не е нормален. Тя ги е била предупредила да подадат сигнал на полицията, ако не се обажда по телефона и не се яви на работа.
В сряда красивата млада жена не се явява на работа и приятелите и алармират полицията, след което се стига до трагичната развръзка.
Елена е дълго чакано и единствено дете на семейство от Русе. Приятелите й я описват като изключително лъчезарен и позитивен човек.
Погребението й ще се състои в петък в Русе.