Рецидивист с три условни присъди за кражби потвърди старата поговорка „Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи“ и влиза в затвора след поредната си кражба.
Вечерта на 13 април т.г. А.М. помолила Данаил И., познат на съпруга й, да й помогне за пренасяне на багаж до дома й и той се съгласил. Щом се качили до апартамента, докато жената си събувала обувките в коридора, помощникът се шмугнал в кухнята, взел намиращия се там мобилен телефон „Самсунг А10“ за 190 лева и бързо излязъл, като казал, че ще се върне след 5 минути. Поведението му усъмнило А.М. и щом влязла в кухнята, веднага разбрала какво се е случило. Пуснала съобщение от друг телефон на крадеца да й върне апарата, а след като не реагирал потърсила помощ на тел.112.
Междувременно около 20.40 ч Данаил оставил телефона в заложна къща и след подписване на декларация, че е негова собственост, получил 70 лева. Скоро обаче бил заловен и стигнал до съд, където признал всичко и по споразумение с прокурора приел да излежи 7 месеца в затвора.