Магдалена Иванова е новият изпълнителен директор на „Свободна зона“ Русе АД, научи „Утро“. С решение на принципала - „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, от 12 ноември е подменен целият досегашен управителен съвет, в който влизаха Ириян Марков, Николай Андреев и Никола Стефанов. На тяхно място след проведен конкурс по Закона за публичните предприятия са избрани Илко Чамов и Валери Маренски като представители на държавата и Магдалена Иванова като независим член. Председател на новия Съвет на директорите ще бъде Илко Чамов.
Магдалена Иванова е икономист по образование, завършила Международни икономически отношения и Международен икономически мениджмънт. Притежава сертификат за вътрешен одитор, който се издава от Министерството на финансите. Работила е 10 години в „Пристанищен комплекс“-Русе като вътрешен контрол и одитор. От 2017 г. допреди няколко дни е ръководител звено вътрешен одит в УМБАЛ „Канев“. 
Новият директор на „Свободна зона“ сподели за „Утро“, че си поставя за цел да запази водещите пазарни позиции на дружеството и да осъвремени материално-техническата база, за да стане то още по-привлекателно за клиентите си, като привлече и нови инвеститори.