Силистренска съдийска бригада ще ръководи утрешното дерби в Русе между футболистите на „Дунав“ и „Лудогорец 3“. Главен рефер ще е Димитър Желязков, който е поставен под номер 9 в ранглистата при арбитрите с право да свирят мачове в професионалната Втора лига. Негови помощници ще са Теодор Петров и Иван Димитров.
Мачът в „Здравец“ ще започне от 14 часа при цена на билета от 3 лева. Зрителите, сдобили се с клубни членски карти, ще имат свободен достъп. Всички фенове обаче трябва да са със зелени сертификати.   
Дунавци са водачи в класирането с аванс от 5 точки пред лудогорци. За края на сезона след този ключов двубой момчетата на треньорския тандем Мартин Цирков-Ивайло Кирилов ще гостуват на „Спартак 2“ /Варна/.
Цирков и Кирилов ще могат да разчитат вече на фланговия атакуващ халф Кристиян Тасков, който пропусна няколко мача заради контузия. Все още не е ясно дали ще се рискува с включването му в игра от първата минута. В отсъствието на Тасков работата по крилото беше поверена на Теодор Костов, който се справи сравнително добре. Костов пък нещо бил леко болен от няколко дни. 
„Мач като мач. Дали ще играем срещу „Устрем“ /Дончево/ или „Лудогорец 3“, задачата ни винаги е да побеждаваме и да събираме точки. Надявам се на силно присъствие по трибуните, защото младият ни отбор има нужда от подкрепа. Сигурен съм, че ще стане емоционално дерби“, коментира Мартин Цирков за „Утро“.
„Момчетата тренираха с настроение през цялата седмица. Усещам ги, че чакат мача с нетърпение. Като лидери сме длъжни да защитаваме първата позиция и да запишем 12-а поредна победа“, допълни колегата му Ивайло Кирилов.   
Вероятен състав на „Дунав“: Винченцо Ангелов, Симеон Иванов, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Василен Марков, Диян Димов, Кристиян Тасков или Теодор Костов, Станислав Вълчев, Йордан Димитров, Джан Хасан, Преслав Петков.