Стойчо: Чувствам се ограбен

ЦСКА загуби всякакви шансове да продължи и напролет с евромачовете, след като падна с 0:2 от украинския „Зоря“ в Лига на конференциите. Шахаб Захеди откри резултата в 87-ата минута, а Аллаху Сайядманеш вкара второто попадение дълбоко в добавеното време на двубоя. Така след поражението ЦСКА остава последен в класирането с едва една точка и ще доиграе надпреварата без напрежение. В следващия си мач на 25 ноември играчите на Стойчо Младенов гостуват на "Бодьо“ (Глимт).

След мача спецът съжали за поражението и заяви, че е назаслужено. "Чувствам се все едно съм ограбен. Мисля, че през почти цялото време доминирахме на терена. Имахме ситуации, с по-голяма концентрация можеше да отбележим и да решим мача в наша полза. Винаги съм твърдял, че футбол се играе с мозък. В такива моменти се вижда, че имаме нужда от класа, която да решава ситуациите. При малко по-голяма класа или концентрация можеше да се поздравим с победата. И в двата мача ни излъгаха“, афектиран бе Младенов след мача в Запорожие.

Другият ни представител в евротурнирите - „Лудогорец“, също загуби шансове да продължи напред в Лига Европа. Българският шампион допусна тежко поражение с 2:4 като гост на „Брага“. Единствената надежда на „орлите“ за европейски футбол напролет изглежда Лигата на конференциите. За тази цел разградчани се нуждаят от минимум четири точки в останалите си два мача от груповата фаза, след като „Мидтиланд“ победи „Цървена звезда“ с 1:0 и окупира третата позиция в класирането.

„Играта в защита не беша такава, каквато ми се искаше и от това сме най-недоволни. Два гола не е лесно да се вкарат на отбор като „Брага“, но да допуснеш четири е голямо разочарование за нас“, заяви след мача треньорът на „орлите“ Станислав Генчев.

Затвориха „Армията“ за 2 мача след мелето

Дисциплинарната комисия на БФС обяви какви наказания ще отнесат ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив), чиито фенове се сбиха на стадион „Българска армия“ малко преди срещата между двата отбора в неделя (31 октомври) от 13-ия кръг на родния шампионат.

"Червените" ще играят два мача през празни трибуни, като клубът ще трябва да плати глоби в размер на 15 300 лева. Наказанието влиза в сила веднага и означава, че тимът на Стойчо Младенов няма да има подкрепа от трибуните още този понеделник срещу ЦСКА 1948, както и в двубоя с „Арда“. "Смърфовете" пък ще бъдат наказани с едно домакинство без публика, две предупреждения и глоби на обща стойност 7 000 лева. Освен това, "Локо" (Пд) ще трябва да възстанови щетите на стадион "Българска армия", където десетки седалки бяха изкъртени и използвани в боя между феновете. Агитките се млатиха също с камъни, метли, флагчето за корнера и дори с лопата за сняг, а след боя от МВР започнаха разпознаване на хулиганите и се очакват арести.