Футболистите на „Дунав“ ще излязат утре от 14 часа в „Здравец“ за 11-та поредна победа в първенството на Североизточната Трета лига. Техен съперник ще е един от добрите отбори в групата - „Ботев“ /Нови пазар/, който заема шесто място с 19 точки. 
„Вратарят Цветелин Енчев има известни здравословни проблеми. Всички други момчета са здрави. Искам да изиграем сериозен мач и да не подценим съперника“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
В събота и по същото време „Локомотив“ /Русе/, в чийто актив има само една точка, ще бъде домакин на „Септември“ /Тервел/.
В другите мачове от 11-ия кръг: „Лудогорец 3“-“Черноломец“ /Попово/, „Спартак 2“ /Варна/-“Волов“ /Шумен/, „Рилци“ /Добрич/-“Светкавица“ /Търговище/, „Устрем“ /Дончево/-“Доростол“ /Силистра/, „Черноморец“ /Балчик/-“Спортист“ /Генерал Тошево/.
Съботният футболен фестивал в Русе на базата в „Здравец“ ще започне в 13 часа, когато юношите на „Дунав“ до 15 години ще бъдат домакини на „Етър“ /Велико Търново/. Мачът ще се играе на един от изкуствените терени. Момчетата на треньора Илиян Памуков са 12-и с 11 точки, „болярчетата“ са 10-и с 12.
Междувременно юношите старша възраст с треньор Мартин Друмев победиха „Волов“ като гости с 4:0 в двубой за първенство на зона „Варна“. Резултатът на полувремето беше 3:0. Головете бяха реализирани от Дани Братоев, Дани Бонев, Ашкън Шериф и Кристиян Кирилов.
Тази формация на русенския клуб е на 4-то място с 14 точки. Водачът „Лудогорец“ е с 16. 
Юношите младша възраст на „Дунав“ ще бъдат домакини на „Септември“ /София/ в първи мач от елиминационната фаза на турнира за купата на БФС, стана ясно след тегления жребий. Тази среща е насрочена за идната сряда от 11 часа.