Да се разреши на „Общински транспорт Русе“ ЕАД да изтегли от банка инвестиционен кредит в размер на 1,1 млн. лева, предлага кметът Пенчо Милков. Въпросът се внася в Общинския съвет по искане на изпълнителния директор на дружеството Александър Георгиев.
Предвижда се кредитът да бъде изтеглен отново от „Интернешънъл Асет Банк“, като по-голямата част от него ще отиде за покриване на стари заеми. С получените 1,1 млн. ще бъде погасен паричния заем в размер на 540 хил. лева, отпуснат от Община Русе за закупуване, доставка и пускане в експлоатация на 12 тролейбуса втора ръка. „Общински транспорт Русе“ ЕАД ще погаси предсрочно и предишен кредит от „Интернешънъл Асет Банк“, остатъкът по който е към 200 хил. лева. Част от средствата в размер на 360 хил. лева ще бъдат разходвани за закупуване на останалите 8 тролейбуса втора ръка, като доставката и плащането ще бъдат извършени през 2022 г. 
Новият инвестиционен кредит ще бъде сключен за период от 96 месеца с гратисен период 12 месеца. Лихвата по кредита е 2,5% плюс такса за управление до 0,75% годишно. За обезпечение ще служи поземлен имот на дружеството с площ 42 607 кв. м. и пазарна оценка от 1,201 млн. лева.