„Напоследък идват хора, забавени от домашно лечение, които сами не са осъзнавали в колко тежко състояние са били. Те директно постъпват в реанимация. Това е изключително тежко, за всеки един изгубен живот не страда само семейството, страдаме и ние като лекари. Апелирам към нашите сънародници - осъзнайте се, ваксинирайте се, за да имате семейства!“. Така се обърна се към гражданите д-р Бланш Ангелова-Котова, началник на реанимацията в УМБАЛ „Медика Русе“, включително и в Ковид сектора на болницата.
Призива си тя отправи по време на посещението в здравното заведение на кандидата за президент на коалицията ГЕРБ-СДС проф. Атанас Герджиков, който се срещна с лекари и медицински сестри.
„Персоналът е вече на границата на издръжливостта, от тази ситуация може да се излезе само чрез ваксинация. Ние не може да увеличим болниците, лекарите, медицинския персонал, решението са ваксините. Може би в началото стана объркване с ваксините, но сега всички трябва да са наясно от световните статистики, че без ваксина вируса се изкарва много по-тежко“. Това  каза и управителят на УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Ивелин Йоцов. 
Нямаме нужда от апаратура, на здравната система са необходими повече квалифицирани кадри. Броят на заразените с коронавирус е висок и това е изпитание за всички. Трябва да има повече уважение и доверие към нас, поискаха медиците.