23-годишен побойник се призна за виновен за издевателства върху момче още на разпоредителното заседание по делото срещу него в Районния съд и получи условна присъда.
На 16 юли 2020 година 18-годишният Борис П. снимал с мобилния си телефон клип как негов приятел удря без причина непознат младеж и пуснал видеото в инстаграм. Йордан Г. видял клипа и тъй като преди време баща му, който е инвалид, както и братовчед му също били пребити без причина от непознати, решил да даде урок на Борис, като го накара да запише нов клип, в който се извинява за действията си.
Момчето отказало, но Йордан го заплашил, че ще го изнасили. Борис се стреснал не на шега, защото знаел, че баткото тренира боен спорт, и се съгласил двамата да се срещнат зад блок в „Дружба 2“.
Това станало на 19 юли около 17.30 часа. Йордан извадил телефона си и наредил на Борис да изпълнява всичко, което му каже. Изплашеното момче се съгласило и като начало започнало да отговаря на въпросите, които баткото му задавал. Скоро Йордан поискал да започне да си удря сам шамари. Борис отказал, но Йордан отново го заплашил с изнасилване, а след това го заставил да падне на колене и да се извинява. През това време започнал да го плюе, а накрая го ударил с ръка по лицето и го ритнал в главата. След десетина минути Йордан публикувал заснетия клип в група във фейсбук, а след това и в инстаграм. Така клипът станал достояние на полицията и било образувано досъдебно производство.
Побойникът се призна за виновен по всички повдигнати му обвинения и се споразумя с прокуратурата да получи деветмесечна условна присъда с три години изпитателен срок. Тя е одобрена от съда и вече е в сила.