Изграждането на ледената пързалка на ларгото пред операта, което започна вчера, неочаквано се натъкна на  проблем. Оказа се, че работниците на строежа в съседство в близките дни трябва да започнат да копаят за свързване на сградата с канализационната мрежа и имат всички разрешителни за това. За да се разположи напълно, пързалката навлиза плътно до точката, където трябва да се копае. Инвеститорът не желае да извършва изкопните работи след 15 януари, докогато пързалката ще остане в Русе, тъй като се притеснява от лошо време и предпочита да го направи сега. Собствениците на пързалката пък обясниха, че технологично тя ще бъде изградена до края на седмицата, стига да се намери решение на проблема.
За разрешаване му на място дойде управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
„Оказа се, че строителите на кооперацията не са запознати с мораториума за изкопни работи през зимния сезон и въпреки че и те имат редовно разрешение за строеж, и ние имаме редовно разрешение за поставяне на пързалката и базара, стигна се до решение - строителите прибират загражденията“, обясни Кунчев след разговори с инвеститора на строежа.
След разрешаването на проблема пързалката ще бъде готова днес, но откриването й се предвижда за 13 ноември, тъй като заледяването й изисква дневните температури да не надвишават 15 градуса. до края на седмицата според метеоролозите се очакват необичайно топли дни за ноември, като температурите ще достигат до 20 градуса.
Както „Утро“ писа, в сравнение с миналата година цената на билета е повишена с 1 лев, но за кънките под наем остава 2 лв. „Билетът за деца ще бъде 4 лв., за възрастни 6 лв., но който иска да се пързаля много пъти, имаме пакети с по 10 пързаляния, които са като миналогодишните и излизат доста по-евтино. Имаме групови билети, които също почти си запазиха цената. Много от русенци, които миналата година бяха активни на пързалката, вече имат кънки и няма да наемат. На фона на увеличаващите се цени на ток и на разходи за работната заплата и труд, а тук има много зает персонал, увеличението е съвсем минимално“, обясни Кунчо Кунчев.
Той увери, че пързалката няма да причинява неудобства на живеещите в района и се надява, че подобно на миналата година няма да има оплаквания. А ако интересът на русенци към спортовете на лед продължи, след няколко години може да се мисли и за целогодишна ледена пързалка в подходяща зала.