Благотворително събитие „Open stage“ /“Отворена сцена“/ се проведе в два последователни петъка в „Нетуоркс Джаз клуб“ с подкрепата на Ротари клуб Русе в помощ на  международния музикален конкурс „Франц Шуберт“, организиран от Националното училище по изкуствата. Подобно събитие за артисти се организира за първи път в Русе, а общо събраните средства от двете вечери са 1000 лева.
Отворената сцена е покана за изява към всякакви артисти. Участието е безплатно, но заради набирането на средства всеки от участниците е заплатил 5 лева, а за публиката таксата е била по 10 лева. 
„Две години поред конкурсът „Шуберт“ не може да събере достатъчно средства за пълно реализиране от гледна точка зали и прочие, затова се опитахме да организираме това събитие. Имаше най-различни участници от деца, ученици, до възрастни хора“, разказва организаторът Георги Великов-Гоце.
Победителят и в двете вечери е избран от публиката. На 22 октомври успехът е бил за шестокласничката Магдалена Георгиева, а седмица по-късно - за друга шестокласничката - Стефания Горначка.