Началникът на РУ-Две могили гл.инспектор Петър Ванев е сред отличените в годишния конкурс „Джовани Фалконе“. Тя е учредена в памет на италианския магистрат, който поведе война срещу мафията и макар че не я спечели, накара мнозина да ге последват в битката с разяждащата всички обществени системи организирана престъпност. Петър Ванев беше номиниран за работата си като началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОД на МВР - пост, който заемаше до края на юли 2021 г., преди да оглави районното в Две могили.
„Гл.инспектор Петър Ванев е отличен в раздел „Полицаи“ с грамота за работата му за превенцията на употреба на наркотици сред подрастващите и обществото. На самата грамота е упоменато, че тя е за „реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразена подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение“.
Под ръководство на гл.инспектор Петър Ванев като шеф на Криминална полиция през последната година се проведоха редица операции срещу разпространението на дрога, а сред най-големите удари беше разбиването на модерната наркооранжерия в Бяла, където бяха намерени 1700 саксии с висок клас марихуана, както и изсушена листна маса. Активна работа е провеждана и с учениците по училищата чрез беседи и нагледни материали за последствията от употребата на наркотици.