Една от водещите фирми за производство на матраци БРН „Слийп продъктс България ЕООД“ иска да разшири производството си в Русе, като за целта има нужда от терен от поне 20 000 кв.м. Това стана ясно при вчерашното посещение на търговския съветник в посолството на Република Турция в София Синем Таштан и зам.областния управител Синан Хебибов в завода на фирмата на мястото на бившата фабрика „Стефани стил“ на бул.“Тутракан“. Хебибов пое ангажимента за осигуряване на подобна площадка. 
Заводът за матраци е открит през октомври 2020 г. с първоначална инвестиция почти 9 млн. лева. В момента в него работят 150 човека, като ръководството предвижда да наеме още 100 след разширяване производството. С тази инвестиция русенският завод ще се приближи до размера на производствената база на БРН в Турция, която е с площ 27 000 кв.м и се намира в безмитната зона на град Кайсери. 
Фирмата работи изцяло за чуждестранния пазар, като 100% от продукцията се изнася за САЩ. Среднодневно се произвеждат по 3000 матраци, а на година по около 750 000. Очакванията са тази година оборотът да надхвърли 60 милиона долара.