Ръководството на ФК „Дунав“ бързо намери съперник за контролен мач, след като щабът на „Локомотив“ /Русе/ отказа двубоя от турнира за купата на Аматьорската лига. Веднага след обявяването на това решение треньорското ръководство на русенския тим заяви, че ще търси съперник за приятелска среща, за да не излиза отборът от игрови ритъм. Така в събота теренът в квартал „Здравец“ ще бъде сцена за проверка между дунавци и „Черноломец“ /Попово/. Началото ще бъде дадено в 14.30 часа, входът ще бъде свободен, задължително изискване е публиката да спазва противоепидемичните мерки, наредени от здравното министерство.
Двата тима играха преди няколко дни шампионатен двубой в Попово и русенският отбор записа важна победа с 2:1.
Добрата новина за „Дунав“ е завръщането на Кристиян Тасков. Рожбата на „Септември“ /София/ и бивш юношески национал лекува контузия повече от две седмици.
„Кристиян е много добър и интересен футболист. Имахме нужда от човек, който да атакува по крилото“, коментира за „Утро“ треньорът Ивайло Кирилов.
Ако Кирилов и колегата му Мартин Цирков преценят, Тасков може би ще играе едно полувреме в контролата срещу „Черноломец“.