За втора година русенци няма да могат да преживеят своята частица от един от най-интригуващите родни кинофестивали - „София филм фест“. Усложнената обстановка, породена от повишената заболяемост от Ковид-19, категорично отлага трите дни с ново българско и световно кино. Те трябваше да започнат на 5 ноември и да продължат до 7 ноември, като началото щеше да даде заснетият в Русе филм „Блаженият“, създаден по романа на Емил Андреев „Боби Блаженият“. Очакваше се на русенската премиера на лентата да присъства и нейният режисьор Станимир Трифонов заедно с част от екипа си. 
За голямо наше съжаление коронакризата наложи отпадането от русенския културен афиш и на това прекрасно събитие, каза за „Утро“ началникът на общинския отдел „Култура“ Ива Чавдарова. 
Тя изрази надежда, че ако ситуацията се разведри и артистични събития станат възможни, през декември ще бъде направено всичко възможно гостуването на „София филм фест“ да се състои тогава. 
Никак не ни се иска да пропускаме и тази година, но за съжаление нищо не зависи от нас, а тази пандемия ни научи да не правим далечни планове, коментира Чавдарова.