За първи път двама русенски учители получават наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“. Призът, който представлява грамота и парична премия от 1000 лева и е учреден през 2005 г., се връчва всяка година в навечерието на Деня на народните будители. 
Тази година наградата на името на писателя и художник Константин Величков ще получат две русенски педагожки. 
Старши учителят по информатика и информационни технологии в Математическата гимназия Сюзан Феимова е удостоена с отличието за успехите, които нейни ученици жънат на национални и международни състезания, конкурси и конференции. 
Даниела Станева, главен учител начално обучение в Дойче шуле, е другият русенски носител на приза за 2021 година. Тя е един от първите международни сертифицирани обучители на Международната асоциация по грамотност по програма „Развитие на критическото мислене чрез четене и писане“ и е обучила стотици учители, студенти и директори на училища в цялата страна.
До дни ще стане ясно дали ще бъде спазена традицията наградите „Константин Величков“ да бъдат връчени в София от министъра на образованието Николай Денков, или заради усложнената епидемиологична обстановка ще направим връчването в Русе, каза началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.