„Топлофикация София“ ще върне парите на русенката Цанка Димитрова, която без никога да е живяла в столицата и да е имала имот там се оказа два пъти длъжник на топлофикационното дружество. Запорът върху сметката й е вдигнат, а частният съдебен изпълнител й е съобщил, че е подадена молба за прекратяване на делото.
Както „Утро“ писа, историята на Цанка Димитрова започва през 2015 година, когато жената получава за първи път съдебно известие, че дължи на „Топлофикация София“ 2300 лева за неплатени сметки, и то за период 2013-2014 година, когато тя живее в чужбина. Тя подава възражение в Софийския районен съд. Софийска районна прокуратура прави собствено разследване и се произнася, че има злоупотреба с личните й данни. И Цанка Димитрова живее спокойно допреди няколко седмици, когато се оказва, че банковата й сметка е запорирана, защото дължи на „Топлофикация София“... над 9350 лева, а частният съдебен изпълнител вече е изтеглил парите.
След като медиите разпространиха абсурда, в който попада Цанка Димитрова, и „Топлофикация София“, и частният съдебен изпълнител се забързаха да оправят кашата. Топлофикационното дружество се извини на русенката, делото е прекратено, а парите ще й бъдат върнати. Но жената все още няма отговор на въпроса си как личните й данни са попаднали там, без никога да е живяла в столицата. „Аз все още нямам никакъв отговор на моите жалби. Добре, грешката е изправена, обаче личните ми данни все още продължавам да се чудя как са попаднали там, в тяхната база данни. Тези хора трябва да си платят еквивалент на грешката“, казва Цанка Димитрова. По този въпрос „Топлофикация София“ мълчи.